Skip to content

Talent moet altijd voorop staan

Een VMS moet eigenlijk veel meer zijn dan alleen een puur procurement systeem

Total Talent Management of TTM is al enkele jaren het centrale thema van het tweedaagse seminarie georganiseerd door Procurecon in Amsterdam. Tijdens de editie van 2019 was dat niet anders: boeiende getuigenissen van organisaties zoals Philips, PWC, Shell, Unilever en vele andere ‘early adopters’. Discussies en interactie in de vorm van paneldebatten en rondetafelsessies. En uiteraard heel wat netwerkmogelijheden. Ziedaar het recept voor een druk maar leerrijk programma. NextConomy brengt verslag uit met een reeks artikelen en een video-interview. In dit artikel spreken we met Manfred Vogels van het VMS-systeem Beeline.

Een VMS voor de toekomst van werk

Beeline is tot de conclusie gekomen dat ze als VMS eigenlijk veel meer moeten zijn dan alleen een puur procurement systeem. De veranderende wereld van werk maakt talent werven, hoe je talent vervolgens inzet en ontwikkelt, maar ook weer laat uitstromen.

Het talent moet voorop staan. “Dat is een andere benadering dan de catalogus benadering uit het verleden toen we met Inkoop aan tafel zaten. Je ziet duidelijk deze ontwikkeling in de markt. Wij verwachten dat grote organisaties binnen een paar jaar niet meer via de traditionele kanalen en gekende leveranciersoute zullen werven, maar wel via andere kanalen als Direct Sourcing, Private Pools. Dat vergt een andere aanpak, maar ook andere technologie.” aldus Manfred Vogels, VP business development manager voor Beeline.