Skip to content

Loods je organisatie de nieuwe realiteit van het werk binnen

Een magazine voor de Nieuwe Ondernemer

In dit magazine van onze uitgeverij staat een uitgebreid interview met ons en andere vooruitdenkers die ondernemers een ander blik of de toekomst kunnen geven.

In maart 2020 verscheen ‘Mis geen talent’. Hoe kwamen jullie op het idee om over het thema ‘integraal talentbeheer’ (ITB) een boek te schrijven?
Marleen Ik werkte jarenlang met grote organisaties in de hr-dienstverlening en ging al in 2011 met een klant op zoek naar een manier om iedereen die voor de organisatie werkt te omarmen. Daar zijn eigenlijk de eerste stappen naar integraal talentbeheer gezet. In 2016 kreeg ik dan de kans om bij VRT het denken rond ITB uit te werken. Tijdens dit traject kwam Mark in beeld als projectleider.

We zijn gaan samenwerken en zagen dat ITB kan én werkt. Het is niet eenvoudig, maar wel de way to go. Vanuit deze vaststelling is het idee gekomen om er een boek over te schrijven.

Mark Sinds 2013 schrijf ik voor ZiPconomy in Nederland, de zusterwebsite van Nextconomy (van Marleen). Ik ben daarmee begonnen omdat ik de discussie wilde aangaan waarom hr niets doet met ingehuurd talent. Ik schreef over het feit dat er eigenlijk maar heel weinig verschillen zijn in het inzetten van vaste werknemers en ingehuurd talent en dat er dus veel redenen zijn om het samen te doen. In de loop der jaren is daar meer en meer over geschreven, ook in het buitenland, en alles kwam perfect samen toen Marleen en ik bij VRT aan de slag gingen. We konden toen samen de reis rond ITB verderzetten en verfijnen.

Je kunt het magazine hier aanvragen.